Mjukvarudistribution möjliggör automatiserad installation av applikationer i IT-miljön. Det bidrar till ökad effektivitet och
produktivitet för både IT-personal och användare.

Installationen är en viktig del i en mjukvaras livscykel. Mjukvaror som installerats med hjälp av en distributionslösning ger möjlighet till snabbt reducerade licenskostnader genom att enkelt kunna flytta mjukvara för återanvändning i en annan del av organisationen.

Distributionslösningen blir ett effektivt sätt för hantering av installationer och avinstallationer samt användares tillgång till applikationer på alla datorer i hela IT-miljön.

Centralt kontrollerad distribution ökar kostnadseffektiviteten för IT-personalen. Slutanvändare får samtidigt bättre produktivitet genom att dra nytta av att alla applikationer är korrekt uppdaterade och har säkerställd tillgång till affärskritiska applikationer.

Software Distribution är ett flexibelt verktyg som ger er möjlighet att enkelt hantera både organisationens alla datorer, standardiserade som icke standardiserade. Verktyget gör det möjligt för er att enkelt ta kontroll över alla datorer i er miljö oberoende av operativsystem, installationsmetod, användarrättigheter, licenser, systemkrav mm

Fördelar:

 • Installera med en knapptryckning.
  Lägg till eller ta bort applikationer från användares datorer, eller kontrollera tillgången till applikationer baserat på medlemskap i grupper i Active Directory – Software Distribution avinstallerar automatiskt bort applikationer när användare tas bort ur AD-gruppen.
 • Paket som anpassar sig till förutsättningarna i er IT-miljö.
  Med Software Distributions unika möjlighet att kunna anpassa sig till olika förutsättningar kan du enkelt hantera alla sorters datorer – från stationära datorer, bärbara och Terminal Server-klienter till Windows 7-användare, även med UAC – med hjälp av samma system och paket.
 • Skalbart system med minimala krav på infrastruktur. Software Distribution har extremt låga systemkrav på infrastrukturen. Allt ni behöver är en Fileshare och tillräckligt med ledigt utrymme motsvarande storleken på era paket. Tack vare de låga kraven kan Software Distribution snabbt snabbt implementeras både i stora och små nätverk. Produkten hanterar IT-miljöer hos allt från småföretag till globala bolag med kontor över hela världen.
 • Standardisera IT-miljön och förbättra säkerheten.
  Använd Software Distribution för att standardisera IT-miljön genom att säkerställa att användarna har tiillgång till rätt applikationer, rätt versioner och de senaste patcharna och fixarna.
 • Ingen administration.
  Definiera roller och rutiner och låt Software Distribution automatiskt hantera din miljö. Återanvänd existerande grupper och policys i Active Directory och undvik därmed ytterligare administration.
 • Individuell menyhantering.
  Anpassa startmenyn för individuella användare baserat på deras specifika behov. På så vis kan flera användare som nyttjar samma dator fortfarande ha tillgång till de applikationer de behöver.
 • Anpassa installation för maximerad mjukvarufunktionalitet.
  Använd all funkjtionalitet som ni har rätt till! Software Distribution gör det möjligt att också ändra inställningar samt lägga till mallar m.m. i applikationspaketen.